23/01/2024 Leestraject: meter-/peterlezen

21/06/24 Afscheid LA6

Een terugblik op de lagere schooltijd ... . Onze leerlingen van het zesde leerjaar deden het vrijdag 21 juni uitgebreid en in stijl tijdens hun prachtige afscheidsviering. Geniet nog even na van de prachtige foto's.

Meer foto's

21/06/24 Afscheid 3K

Wat waren ze mooi ... onze kleuters uit de derde kleuterklas! Elk jaar opnieuw moeten we afscheid nemen van deze kapoenen. Het werd een leuk afscheidsfeest ... bekijk hier de foto's!

Meer foto's

13/06/2024 Veterkampioen LA1

Op 13 juni bewezen de jongens en meisjes uit klas 1 dat ze echt wel hun veters kunnen strikken! Het veterkampioenschap nog eens herbeleven? Dat kan! Bekijk snel de vele mooie foto's in bijlage!

Meer foto's

13/05/2024 Onthulling MURAL - 'Mother Nature'

Op maandag 13 mei 2024 werd de mural 'Mother Nature' van Alain Welter plechtig ingehuldigd op onze school. Ongetwijfeld volgen er over dit werk nog heel wat nieuwsberichten, foto's en filmpjes op persinfo, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, VRT, RingTV, Instagram, Facebook, ... enz. De hele campus is terecht fier op het tot nu toe grootste werk van de hand van Alain Welter.

Meer foto's

27/03/2024 Iedereen leest! - sessie 2

N.a.v. de jeugdboekenmaand ging op woensdag 27 maart ons tweede leesmoment met heel de school door. De kinderen zochten een rustig plekje op om te lezen. Bijkomend organiseerde juf Lieve en meester Wim daags nadien een bijzondere lees-/sportactiviteit. Zowel het 'Iedereen leest' moment als de bewegingsactiviteit waren een schot in de roos!

Meer foto's

17/03/2024 - 100km RUN ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

De 100km-run, was een uniek loopevenement in Halle waarbij teams van vier lopers samen 100 km liepen ten voordele van de strijd tegen kanker. In de aanloop naar het evenement zamelde elk team minimum 2500 euro startgeld in voor kankeronderzoek. Ons team ‘Teamwork / Dreamwork’ met lopers: Wim Blaton (40km), Ken Menschaert (30km), Dora Vander Kelen (20km) en Elien Derdelinckx (10km) werd langs het parcours luidkeels aangemoedigd door de collega’s van basisschool HHC Handbooghof. Volgens onze atleten heerste er een gezellige, warme sfeer langsheen de omloop … . Onze deelname bracht in totaal 2689 euro op voor Kom Op Tegen Kanker! Kijk ook even naar die toptijd: 3u39min12sec. Proficiat!

Meer foto's

12/03/2024 Whizzkids Online Halve Finale voor klas 6A

‘ZOO’ Trots!!!!!! Dit schooljaar schreven wij ons voor de eerste keer in voor de ICT wedstrijd 'Whizzkids'. De ingeschreven klassen (derde graad) deden het bijzonder goed. Klas 6A werd zelfs geselecteerd voor de online halve finale op dinsdag 12 maart 2024. In het zesde leerjaar deden aanvankelijk 1102 klassen mee ... zowel 6A en 6B behaalden genoeg punten om door te gaan naar de halve finale ... . Helaas was er slechts plaats voor 150 klassen waardoor 6B via een loterijsysteem toch niet kon deelnemen. Vier leerlingen van 6A namen de praktische proef op zich terwijl de rest van de klas een alternatieve opdracht binnen de tijd moest uitvoeren. Tijdens de namiddag konden wij via een livestream op YouTube de prijsuitreiking volgen. Van de 150 halve finalisten gaan er 10 klassen door naar de kleine finale en 10 klassen naar de grote finale ... . Met een bijzonder mooie 12de plaats gaat de hele klas, op dinsdag 30 april, voor een mooie prijs strijden in de Zoo van Antwerpen ... . Apetrots!!!

Meer foto's

05/03/2024 MURAL - De voorbereiding

Groot nieuws! De 2 gevels (kant parking) van ons schoolgebouw worden dit schooljaar nog voorzien van een gigantisch kunstwerk van 300m². Het speelde al even in onze hoofden om de 2 grote gevels, in navolging van het onthardingsproject rond onze schoolgebouwen, artistiek aan te pakken... alleen was het kostenplaatje té hoog om hiermee nu al aan de slag te gaan. Tot we vóór de krokusvakantie de opportuniteit kregen om onze school kandidaat te stellen voor een Street- Art project bij de Europese Commissie. We scoorden tijdens de 'verdediging van het project' genoeg punten zodat onze school samen met nog 6 andere Street-Art projecten in België voor het grootste deel gefinancierd zal worden door de Europese Commissie. Ons project zal een 'Groen Europa' weerspiegelen. Voor de organisatie en de uitvoering van het kunstwerk kunnen wij beroep doen op TreePack (dezelfde mensen die de prachtige én tevens de grootste MURAL (1000m²) van Europa creëerden in Lembeek op de muren van Pacapime). Op dinsdag 05 maart kregen we reeds een uiteenzetting door de Europese Commissie en volgde er een workshop voor enkele leerlingen van het zesde leerjaar en het secundair. Elke groep bracht met hun 'moodboard' ideeën aan voor de Street-Art kunstenaar ... . Participatie van onze leerlingen vonden wij zelf en de Europese Commissie erg belangrijk ... . Wordt ongetwijfeld vervolgd ... !

Meer foto's

04/03/2024 Carnaval Halle

Maandag 04 maart trappen wij een 'zotte' carnavalsweek in gang ... . Zo organiseren wij op maandag een gekke hoedendag, op dinsdag een gekke brillen-/snorrendag, op woensdag een gekke harendag en op donderdag een alles-behalve-boekentasdag. Donderdag houden de kleuters ook nog een modeshow en vrijdag volgt dan in de lagere afdeling de apotheose met een heuse carnavalsstoet door de straten van Halle. Bekijk hier ook de foto's van die gekke week ...

Meer foto's

29/01/2024 Het klimaat ... HHC Handbooghof trekt het zich aan!

En dat mag gezien worden! Tijdens #iktrekhetmijaan (vroeger bekend als Dikketruiendag) zetten we alle klimaatacties in de kijker. Bekijk via het filmpje hoe onze school zich inzet voor het klimaat! MOS, duurzame scholen, straffe scholen!

Meer foto's

26/01/2024 Gedichtendag

Op 26 januari was het op school gedichtendag. Er klonk op geregelde tijdstippen poëzie door de luidsprekers, in de klas gingen de kinderen op een creatieve manier aan de slag met gedichten en konden ze doorheen de school een poëzie wandeling houden.

Meer foto's

18/01/2024 Dagje sneeuwpret op school

Donderdag 18 januari lag er na een nachtje winterse buien voldoende sneeuw op de speelplaats voor een dag vol sneeuwplezier! Voorzien van tientallen sleeën hadden onze leerlingen zo wat de leukste speeltijd van het jaar. Om op te warmen trakteerden wij alle kinderen van de basisschool op een lekkere tas warme chocomelk! De turnlessen stonden die dag ook volledig in teken van 'wintersport'.

Meer foto's

21/12/2023 Kersthappening

Dankjewel voor jullie talrijke opkomst tijdens onze tweejaarlijkse kersthappening. Bekijk hier de mooie foto's van de 'levende' kerststal, het kersttoneel en de gezellige markt ... .

Meer foto's

06/12/2023 Iedereen leest!

Eén van onze prioriteiten is lezen terug populair maken ... . Naast het feit dat we tijdens de middagen een erg leuke boekenhoek ter beschikking stellen, een mobiele bib op de speelplaats (bij mooi weer) plaatsen, een uitgebreide klasbibliotheek hebben, ... organiseren wij een aantal keer per schooljaar een voorleesmoment (leerkrachten lezen voor) of een momentje waarop iedereen van de lagere school een boek leest. Woensdag 06/12 was zo een 'iedereen leest' momentje ... . Gezellig!

Meer foto's

05/12/2023 Sinterklaas op School

Wat was het weer uitkijken naar Sinterklaas en zijn roetpieten ... . Dit jaar brachten zij een bezoek aan onze school met wel 3 quads! Echt wel stoer hoor. Ook dit jaar waren er geen 'stoute' kinderen!

Meer foto's

24/11/2023 Voorleesweek 'The Masked Reader'

Deze week stond in het teken van voorlezen. Gedurende een hele week konden kinderen luisteren naar enkele leerkrachten die vermomd en met een stemvervormer een boek voorlazen. Ze moesten dan ook raden welke verteller achter welk masker schuil ging. De winnaars kregen een mooi boek cadeau. Deze voorleesweek werd dan ook afgesloten met een hoogtepunt: papa's, mama's, oma's, juffen en meesters lazen vrijdag voor uit een boek. De kinderen genoten van deze leuke momentjes. Want wij weten ...Lezen doet groeien!

Meer foto's

21/11/2023 LA1/LA2 Grootoudersfeest

Wat was het weer een prachtig feest voor de grootouders. Dinsdag 21 november werden alle grootouders op de koffie gevraagd. Onze leerlingen van het eerste en tweede leerjaar trakteerden hen op een gezellig en geslaagd feest.

Meer foto's

04/09/2023 Nieuw spelmateriaal op onze speelplaats

Na een korte uitleg en rondleiding op onze speelplaats konden de leerlingen gebruik maken van het nieuwe spelmateriaal. Doorheen het schooljaar breiden we vast en zeker nog uit maar dat het nu al een schot in de roos is, kan je aflezen van de vele blije gezichten ... .

Meer foto's

30/06/2023 Afscheid L6

Net vóór onze zesdeklassers op meerdaagse naar Massembre vertrokken, werden ze uitgebreid gevierd in ons auditorium. Alle leerlingen gaven nog eens het beste van zichzelf en sloten hun lagere schooltijd samen met hun ouders, vrienden, leerkrachten en familie af. Herbeleef hier nog eens het prachtig afscheidsfeest.

Meer foto's

23/06/2023 - Afscheid 3K

Nadat onze derde kleuterklas een nachtje op school hadden doorgebracht volgde er enkele dagen later alweer een echte belevenis. Ouders en familie zagen op vrijdag 23 juni hun kleuter afzwaaien in het auditorium. Nu zijn ze echt wel klaar voor het eerste leerjaar … ! Proficiat iedereen!

Meer foto's

16/06/2023 Veterkampioen LA1

Op 16 juni bewezen de jongens en meisjes uit klas 1 dat ze echt wel hun veters kunnen strikken! Het veterkampioenschap nog eens herbeleven? Dat kan! Bekijk snel de vele mooie foto's in bijlage!

Meer foto's

13/05/2023 Feest in de tuin!

Tijdens ons 'Feest in de Tuin' konden leerlingen genieten van talrijke workshops. De eetstandjes vielen erg in de smaak en de Deci Bells zorgden voor de nodige ambiance! Het werd een gezellige drukte ... hartelijk dank voor jullie aanwezigheid!

Meer foto's

20/04/2023 Optreden De KetnetBand

Als winnaar van de Rospotactie voor Kom Op Tegen Kanker tijdens het schooljaar 2021-2022 hadden wij recht op een LIVE optreden van de KetnetBand. De band gaf het beste van zichzelf op donderdag 20 april 2023. Omdat we dit geluk graag wilden delen vroegen we de omliggende scholen om hier bij aan te sluiten. Het werd een onvergetelijke dag!

Meer foto's

17/03/2023 Carnaval Op School

Vrijdag 17 maart, daags voor de officiële start van Carnaval Halle, trokken we met de hele lagere school en de derde kleuterklas de stad in! Bekijk hier de mooie foto's!

Meer foto's

05/12/2022 Sinterklaas op school

Bij ons kwam Sinterklaas uitzonderlijk op 5 december op bezoek. Hij en de pieten hadden immers nog heel wat werk te doen op 6 december. Sinterklaas heeft met zijn team erg veel indruk gemaakt bij zijn aankomst op onze school ... . Neem snel een kijkje ...

Meer foto's

26/11/2022 Multicultureel Feest

In onze school vond zaterdag een Multicultureel Feest plaats. Bezoekers konden er kennismaken met andere culturen en proeven van het lekkers dat verschillende landen te bieden hebben. In de school volgen meer dan dertig verschillende nationaliteiten les. Met het feest wilde de school de hele wereld samenbrengen op één locatie. De ouders van de leerlingen richtten zelf hun standjes in terwijl op de podia in de turnzaal en in de polyvalente zaal optredens plaatsvonden. Zo kon iedereen een ontdekkingstocht maken langs 22 landen. Het evenement vond niet toevallig plaats tijdens de Wereldmaand, een themamaand die in Halle de solidariteit onder de mensen in de kijker zet.

Meer foto's

22/11/2022 Grootouderfeest LA 2

Ook de leerlingen van het tweede leerjaar brachten samen met hun juffen een prachtige voorstelling voor hun grootouders.

Meer foto's

22/11/2022 Grootouderfeest LA 1

Op dinsdag 22 november straalden onze leerlingen en juffen van het eerste leerjaar tijdens hun grootouderfeest! Neem snel een kijkje ...!

Meer foto's

16/11/2022 Grootouderfeest KA

Wat een geweldig grootoudersfeest van onze kleutertjes was dat op woensdag 16 november?! Dankjewel lieve oma's en opa's voor jullie aanwezigheid! Jullie zien genieten, doet ons genieten!

Meer foto's

28/09/2022 - Dag van de sportvereniging

Alle leerlingen werden op de dag van de sportclub uitgenodigd om een sporttenue van hun club te dragen en hun favoriete sport voor te stellen aan alle leerlingen van de school ... .

Meer foto's

16/09/2022 - Officiële opening schooltuin

Op vrijdag 16 september verklaarden wij onze schooltuin officieel voor geopend ... . Tijdens de middag deden we dat met de kinderen van de lagere school en later op de avond met onze genodigden. Het project kwam immers tot stand met heel wat externe organisaties ... .

Meer foto's

02/09/2022 - Van grijs naar groen - een nieuwe speelplaats

Bekijk in dit album de metamorfose van onze speelplaats ... .

Meer foto's

01/09/2022 - Eerste schooldag

Onze leerlingen hebben er een aantal jaar moeten op wachten maar 1 september was het eindelijk zover ... een grijze saaie speelplaats maakte definitief plaats voor een uitdagende groene speelplaats. Alleen maar blije gezichten op onze eerste schooldag!

Meer foto's

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x